Meta me kongresmenët: Jemi me SHBA në përballimin e sfidave globale

81
Në kuadër të vizitës së tij në SHBA, kryeparlamentari Ilir Meta ka zhvilluar një sërë takimesh me kongresmenë Amerikë. Ilir Meta u prit në një takim të veçantë nga Kryetari i Komisionit të Politikës së Jashtme, kongresmeni Ed Royce dhe Eliot Engel.
Gjatë këtij takimi u velrësua roli i Shqipërisë si faktor paqeje dhe stabiliteti.
Kreu i Kuvendit Ilir Meta tha Shqipëria është një partner lujal i SHBA, duke i garantuar se Shqipëria do të jetë më SHBA në përballimin e sfidave globale.
“Marrëdhëniet Shqipëri-SHBA janë me interes strategjik”, tha kryeparlamentari Meta.
Po ashtu gjatë këtyre takimeve u përshëndet edhe nënshkrimi i MSA për Kosovën.
Po ashti Ilir Meta zhvilloi një takim edhe me Michael Chertoff, ish-Sekretari i “Homeland Security”