Dr. Ina K. Zhupa: Progres-Raporti i BE për korrupsionin

361
Progres-Raporti i Bashkimit Europian, i bën një skaner vendit tonë në mënyrë objektive dhe pse me një gjuhë shumë diplomatike, në lidhje me 5 prioritet e vendosura për hapjen e negociatave, por edhe të fushave të tjera në kuadër të aspiratave tona për integrim. Pavarësisht gjuhës diplomatike, që i shkon përshtat institucioneve ndërkombëtare, problemet që dalin janë shumë të mëdha dhe e rrëzuan Shqipërinë në këtë test të radhës. Një nga prioritet ishte lufta kundër korrupsionit, të cilën sipas rezultateve të qeverisë e kishim përmbushur, por sipas BE-së, nuk e kemi përmbushur aspak. Hapi i vetëm pozitiv që shikohet është miratimi i strategjisë dhe i strukturave antikorrupsion, por që funksionaliteti i tyre lë për të dëshiruar.

Të plotë shkrimin mund ta lexoni nesër në Gazetën Telegraf….