Votimet, abuzimet dhe falsifikimet…

204

Nga: AGIM JAZAJ

Ashtu siç dhe nisi fushata e zgjedhjeve, në realitet e shndëruar në: Votimet-Abuzimet e 30 Qershorit, pa dekret të Presidentit etj, etj.

Përgjatë zhvillimit,janë shoqëruar edhe me falsifikime,të pa dëgjuara eaplikuara deri më tani, të pa parashikuara, ndoshta edhe nga njerëz të sprovuar në organizimin e këtyre proceve, edhe pas 30 viteve, me këto përmasa.

Ndër më të rrallat rezulton: Abuzimi dhe falsifikimi i votaveedhe duke qënë: “VET AL I VET KADI”! Vet- voton e vet- numëron, komisonerët e vetëm të PS…etj

1- Fenomeni, “Sufiçiti” i votave, në krahasim me votuesit, pothujese është shtrirë në gjithë qëndrat e votimit- numërimit- ngatërrimit të Votave.

Mbushja e Kutive të Votimit, mbi numrin e pjesëmarësve,është një fenomen që provon dhe thellon krimin e Votës, duke dhunuar në mënyrën më harbutrore të drejtën themelore të Sovranit dheduke deformuar produktin e saj.

Mbi 94 vota të hedhura, kanë rezultuar mbi numrinr e votuesve edhe në kutit e votimit, në bashkinë Selenicë.

2- Fenomeni tjetër është shënuar kudo, madje më shifra ulëritëse: Votat e Pavlefshe. Edhe ky fenomen i rezultuar kudo, spjegohet me organizimin, dhunumin e të drejtësë, detyrimin, pra votimin me dhunë të të gjithë njerëzve, e sidomos tëpunonjësve të ndërmarjve shtetrore, institucioneve, ndaj të cilëve është ushtruar dhunë, detyrimin e tyre për të shkuar e votuar, madje të detyruar të votojnëme soj e sorrollop.

Si provë duhet të paraqiten në punë ditën e hënë me shënjënnë gishtin e dorës, si provë në qëndrën e votimit…Por, ky dhunim- detyrim shteror i PS, ështëpërkthyer edhe nga votuesit, duke shkuar në qëndrat e votimit, duke marëshënjën e gishtave dhe si thonë llafit, i kanë futur Gishin fletës së Votimit! Duke e zhbërë votimin. Kjo diktaturë mbi zgjedhësit, e dalluar kudo, ka rezultuar me mbi 1000 vota të numëruara, të pa vlefshme,edhe në 4 KZAZ e qytetit të Vlorës. Votuesit janë detyruar të shkojnë në qëndrën e votimin, po nuk kanë pranuar të votojnë në mënyrë të verbër. Nuk kanë pranuar Votën Qorre të Imponuar, por kanë realizuar: Votën e Arsyes. Pra, votat e pa vlefshme, e kanë zhberë edhe këtë abuzim pervers të Rilindjes.

3-Fenomeni i tretë i ndodhur në këtë farsë votimesh; Është Braktisja e Komisionerve nga Qëndrat e Numurit, të cilët kanë bërëedhe më të vështirë procesin e numërimit të votave. Gjithëçka ndodhi në këtë maskaradë votimesh. Ekspertët dhe politikbërsit, duhet të kenë mbajtur shënim edhe këto fënomene, shëmtimi dhe abuzimi mbi të drejtën fundamentale, të drejtën e qytetarit:  “Të zgjedh dhe të zgjidhet”.

Në këto raste; Nuk zgjedh-zgjedhësi…