Edmond Panariti: Kush e ngre zërin për bujqësinë dhe fshatin?

370

Ish Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti në një status në rrjetin social Facebook është shprehur se askush nuk kujtohet për bujqësin dhe fshatin. Ai  shprehet seBashkimi Evropian ndan 65 miliard euro ne vit subvencione ose tre herë me shumë se Amerika.

Ja postimi i plotë…

Kush e ngre zerin per bujqesine dhe fshatin? Nuk ka lob me te fuqishem politik ne BE, se sa lobi per bujqesine dhe fshatin! Bashkimi Evropian ndan 65 miliard euro ne vit subvencione ose tre herë me shumë se Amerika. Ndersa te jesh fermer ne Zvicër, je nje VIP i vertete . Subvencion i garantuar vjetor per çdo familje.. Zero TVSH ne shitjet direkte per prodhimet bujqësore vendase dhe pesefishim i takes se importeve bujqesore, derisa të shitet edhe kilogrami apo litri i fundit i prodhimit te fshatit zviceran. Ky eshte patriotizem i vertete! Makineritë bujqësore te fermes pa taksa.. Nafta me gjysem cmimi… Nuk po permend dhe dhjetëra privilegje te tjera jo direkte.. Prandaj Evropa dhe Zvicra jane te populluara cep me cep dhe jo shkretetira rurale.