Çokollata e zezë parandalon diabetin? Ja çfarë thotë një studim i ri

243
Sipas një kërkimi të ri, çokollata mund të parandalojë diabetin. Një përbërës që gjendet në kokrrat e kakaos, i njohur si monomer epicatechin, zmazhon sekrecionin e insulinës nga disa qeliza specifike. Ky përbërës redukton gjithashtu obesitetin dhe rrit aftësinë e kafshëve për t’u përballur me nivelet e larta të glukozës në gjak. Kjo pasi studimi është kryer momentalisht vetëm tek kafshët, por gjithsesi ngelet e dobishme.
Çokollata të jetë e zezë dhe vetëm 100 gram. Flavonoidet në çokollatën e errët ndihmojnë në neutralizimin e insulinës, kusht ky që pengon zhvillimin e diabetit të tipit 2.
Konsumimi i 100 gram çokollatë të errët në ditë përshpejton metabolizmin e trupit nëpërmjet glukozës.
Tregohuni të matur, hani me masë, çdo gjë e tepërt është e dëmshme për organizmin tuaj.