Kalon vettingun, konfirmohet në detyrë prokurori Besnik Cani

269

Prokurori Besnik Cani ka kaluar me sukses Vettingun. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka dhënë sot vendimin për Canin duke e konfirmuar në detyrë.
Ai aktualisht është prokuror i komanduar në Prokurorinë e Përgjithshme në Tiranë.

Besnik Cani nuk është një emër i panjohur në drejtësi. Në vitin 2015 Cani u largua nga posti i drejtuesit në Prokurorinë e Shkodrës duke u transferuar në atë të Elbasanit. Prokurori Cani gjithashtu është kandidat për Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Nga të dhënat e siguruara dhe nga deklarimet e bëra nga vetë prokurori, KPK-ja duke iu referuar ILDKPKI-së thekson se Cani ka bërë deklarim të saktë të pasurisë.

Sipas ILDKPKI, prokurori gjithashtu ka burime të mjaftueshme financiare. Besnik Cani ka apartament 117 m² në ‘Don Bosko’ si dhe një truall 633 m² plus ndërtesë 220 m² në periferi të Tiranës, saktësisht në Paskuqan. Gjithashtu po në Paskuqan ai zotëron një sipërfaqe trualli prej 363 metra katrorë.