Skënder Hasko:Ja çfarë më tha Mehmet Elezi për Sali Berishën dhe Qemal Sakajevën në vitin 1970

1187

Kujtimet e Skënder Haskos: Ju rrëfej njerëzit që drejtuan rininë shqiptare nga Fatmir Xhafa te Koço Kokëdhima 

Sigurisht, ishin të rinj e të reja energjikë e të përkushtuar për të punuar me rininë. Por, veç kësaj ata kishin edhe besimin e Partisë së Punës, ndryshe nuk mund të zinin vend në “kupolën”e BRPSH-së. Si sekretarët e parë, ashtu edhe sekretarët e sekretaret që mbulonin sektorë të ndryshëm, janë ndërruar shpesh. Arsyet e ndërrimit kanë qenë se Partia i emëronte në vende të tjera, kryesisht, me ngritje në përgjegjësi, ose paralel dhe rrallë, me ulje. Kur shkova unë te “Pionieri”, Sekretare e Parë ishte Lumturi Rexha, kandidate e KQ të PPSH.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf