Bashkim Qeli/ 9 Maj 1945-2015 Popujt përkujtojnë fitoren mbi fashizmin

342
Më 9 maj të këtij viti mbarë njerëzimi përparimtar botëror, feston 70 vjetorin e fitores kundër fashizmit. Në emër të lirisë e pavarësisë kombëtare, në emër të demokracisë e të përparimit, popujt që luftuan kundër nazi-fashizmit, bashkë me ta edhe populli shqiptar, derdhën shumë gjak dhe përballuan shumë vështirësi, mundime e vuajtje. Lufta e Dytë Botërore, ishte ndeshja më e madhe ushtarake në historinë e pafund të luftërave, që e kanë zanafillën e tyre, që kurse shoqëria njerëzore u nda klasa antagoniste, në shtypës e të shtypur, në shfrytëzues e të shfrytëzuar. Nga 14 500 e më shumë luftëra që kanë llogaritur historianët, që nga antikiteti deri më sot, ku kanë gjetur vdekjen pothuajse aq njerëz, sa ka bota sot banorë.
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf