Gazetat e përditshme italiane, sikurse La Republica dhe Corriera de la Serra, si edhe televizionet , dhe radiot kombëtare dhe lokale të Kalabrisë i kanë bërë jehonë të madhe vizitës të Presidentit të Shqipërisë Ilir Meta, që viziton Kalabrinë, së bashku edhe me Presidentin e Italisë, Sergio Mattarella. Kështu mediat italiane pasqyruan  edhe aktivitetin ku Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Metasë bashku me me Presidentin italian Mattarella morrën pjesë në  veprimtarinë në Kolegjin e “Shën Adrianit” të Shën Mitër Koronës të Kalabrisë, në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Heroit tonë, Gjergj Kastriotit Skënderbeut: