Kapen 500 kg kokainë, e shpërndarë në 10 kontenierë. Njëri prej tyre është futur në Shqipëri

295

Mediat greke raportojnë se rreth 500 kg kokainë janë kapur nga policia e shtetit Helen një pjesë e të cilës kishte si dstyinacion Shqipërinë.

Droga si fikllim kishte si destinacion Selanikun  dhe ku më pas do të niste shpërndarja e saj. Në këtë operacion kanë marrë pjesë mbi 100 agjentë të DEA-s ndërsa është konstatuar se kokaina po transportohej në 10 kontenierë.

Mësohet ndërkohë sipas të njëjtave informacioneve se një kontenier me drogë ka përfunduar në territorin shqiptar konstatimi dhe sekuestrimi i të cilës nuk është bërë I mundur.

Droga mësohet se ishte nisur nga porti Guakacil i Ekuadorit