Sigal

Smartfoni i shtrenjtë që mbani në duar mund të jetë çelësi për të fituar para të vogla xhepi. Disa shërbime do t’ju paguajnë për të instaluar aplikacionet e tyre dhe për të kryer kërkime në treg. Janë detyra të lehta që mund të bëjë dikush. Ndërsa ju do të jeni në gjendje të bëni një jetë jashtë kësaj pune, paratë mund t’i fitoni vetëm nga një përpjekje minimale. Ju keni një avantazh nëse jetoni në një qytet me përmasa të mëdha dhe jo në një zonë rurale. Shumica e vendeve të punës janë në qytete.

Gigwalk e përshkruan veten si një treg pune i lëvizshëm. Mund të fitosh një pagë të dytë duke përdorur aplikacionet celulare Gigwalk në iPhone ose Android për të kryer një punë të thjeshta në terren, të tilla si blerja dhe dërgimi i artikujve, ose testimi i aplikacioneve celulare. E disponueshme në shumë zona më të mëdha Gigwalk paguan nga 3 në 100 dollarë për detyrë, varësisht nga përvoja dhe reputacioni juaj.

NiceTalk për të bërë rreth 10 dollarë në orë. Nuk është një punë e lodhshme, por e lehtë që mund të bëni nga divani ose kudo ku ndodheni, mjafton të jeni një folës i mirë i gjuhës angleze. Këtë program mund ta përdorin njerëzit që kanë nevojë për të mësuar gjuhen angleze, kudo që ndodhen.

Platforma AppNanaju ndihmon për t’u bërë një testues i aplikacioneve të smartphone dhe për të fituar karta dhuratë, softuer të lirë dhe më shumë. Pra përdorni telefonin tuaj për të testuar aplikacione të reja dhe të konsultoheni me zhvilluesit e tyre, duke ndihmuar në shpërndarjen e softuerit dhe duke fituar disa të holla.

Ngjashëm me Gigwalk, Agent i kthen përdoruesit e iPhone dhe Android në punëtorë të lëvizshëm që skanojnë barkode, kontrollojnë çmimet, marrin sondazhe, eksplorojnë vendet dhe më shumë duke përdorur telefonat e mençur. Agent paguan nga 2 deri në 12 dollarë për çdo detyrë. Mund të mos ju duket shumë para, por kur ju jeni i mërzitur duke pritur në një linjë, mund të merrni një sondazh dhe të fitoni disa të holla.