Suplementi Pena Shqiptare/ Pullumb Ahmeti: Qajnë gratë

75

Qajnë gratë me lot
Qajnë thellë me shpirt
Qajnë e s’pushojnë dot
Qajnë për dashuritë

Qajnë gratë qajnë,
sytë u burojnë lot
Kur shohin të vdekur
Ikur në atë botë

Qajnë dhe kur ndahen
Qajnë edhe kot
Qajnë nuk përmbahen
Sytë mbushur me lot

Qajnë kur nusja vjen
Qajnë kur japin vajzë
Qajnë kur ikin djemt
Qajnë mbytur pa fjalë

Qajnë heshtur për dhimbjet
Qajnë dhe për qefmbetje
Qajnë edhe për lindjet
Qajnë kujtojnë vdekjet.

Qajnë dhe kur qeshin
Qajnë dhe nga inati
Qajnë dhe kur i qeshin
Qajnë dhe kur falin.