Suplementi Pena Shqiptare/ Mimoza Çobo : Qiell me re do bëhem nëse s’më merr grua…

72
Sigal

QIELL ME RE DO BËHEM NËSE S’MË MERR GRUA…

 

Qiell me re do bëhem nëse s’më merr grua,

me kërcëllimën e lotit do thyej retinat e tua,

përmbi iris do kacavirrem hënë e kuqëluar,

pemë hëne do të mbij aty, për të të turbulluar.

Dhe limfën e zjarrtë do rrjedh çurg nëpër vena,

të ngjallet shpirti yt ,murosur nën bedena,

kur të rilindësh mes limfës së zjarrtë nga dehja,

Ç’bëra,do thuash,që të dëbova nga foleja!

E në çast do vesh parzmore me flokë stuhie,

shkallët e qiellit do zbres me hap vetëtime,

urën e shembur do ngre me palcë jetësore,

me guximin dhe dashurinë e gruas tokësore.

Qiell me diell do bëhem nëse më merr grua,

me prushin femëror do ndez ndjenjat e tua,

në llavën e pasionit të zhytemi drejt dehjes,

pa pyetur për dallgët e padukshme të vdekjes.