Suplementi Pena Shqiptare/ Irma Kurti: Do t’më duash përsëri?

22
Sigal

A do të më duash në ditë të vrenjtura

kur të jem lagur qull nga lotët e mi?

kur vitet të më kenë mplakur e lodhur,

kur duart me rrudha të të kërkojnë ty?

 

Kur të njejtën histori apo episod unë

do të nis ta tregoj me dhjetëra herë,

kur nëpër shtëpi të endem pa e ditur

pse-në, si një e vonuar, një e mjerë.

 

Kur të zvarritem me hapa të ngadaltë

si breshkë e ty s’do të të ndjek dot,

kur sëmundjet të vërsulen pa mëshirë

mendjen edhe trupin të ma pushtojnë.

 

Thuamë, a do të më duash përsëri?

 

Pak alkool

 

Ç’kërkojmë të dy në këtë vend të huaj

plot me re, me mjegull e me ftohtësi?

Njerëzit harrojnë të të përshëndesin,

të shmangin dhe ndjekin lumturinë.

 

Ç’kërkojmë të dy në këtë vend të huaj

ku të fiksojnë pse flet një tjetër gjuhë,

portet mbyllen, edhe muret lartohen,

në tokë mbillet urrejtje e pakënaqësi.

 

Të dy pijmë një gotë verë të bardhë,

kamarieri vjen, ngrohtë na buzëqesh,

ne për një çast gëzohemi se besojmë

në një botë më të mirë, pa e ditur

se pak më vonë ai me disa euro më

tepër çmimin alkoolit do t’ia ngrejë.

 

S’e shohim borën që bie pa pushim,

këtu në bar nuk ndjejmë të ftohtë

as nga njerëzit, as nga kjo ngricë.

Mjaftoka pak alkool që me ngjyrat

më të bukura bota të vizatohet sot.