Suplementi Pena Shqiptare/ Agim Xheka: Rizgjim ëndrre

94
Sigal

Agim Xheka

RIZGJIM  ËNDRRE…

Afsh’ i thinjur i pleqërisë

se ç’ma mori frymën fare!

Kërkoj gonxhet e dashurisë

nëpër rrugë e trotuare.

Se ç’mu ngjall një mall i vjetër-

ç’u rrëmbeva si i marrë.

Atë dua dhe asnjë tjetër,

çmendurinë time të parë.

Ish e bukur, ish si flutur:

flokë verdhë larë nga dielli.

Trup-gjatë dhe bel këputur

një cop hënë e rënë nga qielli.

Si s’ju hapa, m‘u thaftë goja,

një herë ta puthja buzën e saj

dhe më donte, më shumë e doja

mbetëm vetëm miq në një lulnaj.

Oh! Si na u shkërmoq kjo jetë

ndën një diell e aq shumë larg?

Mbetëm ëndrra nëpër netë,

kur na ndantë vetëm një prag…

…Mos më marrtë gjumi i mardhë

…pa e puthur atë gushë-bardhë…