SHBA ligj që e kthen dobingun tek sportistët në krim

316
Sigal

Një projekt-ligj i ri në Kongresin e SHBA do të bëjë dopingun në sportin ndërkombëtar një krim, të cilin ligji amerikan do të ndjekë penalisht nën juridiksionin e vet.

Akti Anti-Doping i Rodchenkov, quhet sipas ish-kreut të diskutueshëm të laboratorit anti-doping në Moskë.

Akti u dorëzua në dy dhomat e kongresit të SHBA-ve javën e kaluar.

Pas miratimit të ligjit, dobingu në sportin ndërkombëtar do të bëhet një vepër penale, një formë mashtrimi, e dënueshme deri në 10 vjet burg dhe gjoba deri në 1 milion dollarë. Ai gjithashtu do të lejojë që paditë civile të paraqiten në gjykatat e SHBA kundër njerëzve dhe organizatave të përfshira.

Kthimi i dëmeve mund të depozitohet nga atletët amerikanë gjatë humbjes së parave të çmimeve dhe sponsorëve të ngjarjeve.