Gratë shqiptare më punëtoret/ Komisioni Europian: Të parat si amvisa

787
Sigal

Për të disatin vit, sipas një anketimi të Komisionit Europian, gratë shqiptare renditen të parat, si nikoqire, amvisa dhe menaxhere të mira, të punëve të shtëpisë.

“Kam punuar mësuese Gjuhë-Letërsie, në shkolla 8-vjeccare dhe të mesme. Kam patur edhe poste drejtuese. Me daljen në pension, zhvillova pasionin tim. Shkruaj libra për fëmijë, adoleshentë dhe të rritur, si dhe libra gatimi. Kuzhina është hapësira ime më e dashur. Pas mëngjesit lahen enët, sistemohet kuzhina. Aty po bëj pak salcë kosi. Bukën e bëj vetë, me miell integral. Kjo është tortë me çokollatë. Këtu kam pak byrek të bërë vetë me barishte, nga kopështi im”.

Sot të rinjtë janë më të stresuar, jo se ne nuk ishim. Unë nuk paragjykoj njeri, nëse shkoj për vizitë diku, dhe shtëpia nuk është në rregull. Kushedi si e ka hallin, them.

Ka familje që i bien shkurt, hanë në lokal, apo i ushqejnë jo shëndetshëm fëmijët, por familja ime nuk është rasti. Familja është e shenjtë dhe ashtu duhet ta trajtosh, sikur punon për një gjë të lartë, të shenjtë.