Golemi harron premtimet, Gjirokastra mbetet pa kënde lojrash

69
Sigal

Gjirokastra është qyteti më i madh në jug të vendit, por me probleme të shumta në infrastrukturën e brendshme të qytetit.Në rrugët e gurta fëmijët dhe grupmoshat e ndryshme vuajnë prej vitesh mungesën e hapësirave argëtuese.

Në lagjet Manalat dhe Zinxhira shumë fëmijë kanë gjetur si zgjidhje lojën në rrugë duke u thyer në një rrezik për aksidente nga automjetet.Prindërit të shqetësuar thonë se mungesa e parqeve i detyron ata ti mbajnë fëmijët të mbyllur në shtëpi.

Flamur Golemi kryetari i Bashkisë së Gjirokastrës,  ka premtuar krijimin e hapësirave për fëmijët dhe të moshuarit por edhe pse në mandatin e  tij tê dytë asnjë hapësirê nuk është krijuar.