Edmond Spaho zbulon kandidatët e mundshëm për kryetar të PD

171
Sigal

Deputeti demokrat Edmond Spaho zbuloi disa nga emrat që priten të hyjnë në garën për postin e kryetarit të PD-së. Zgjedhjet pritet të mbahen më 22 maj. Lideri historik Sali Berisha ka pranuar se do të jetë një ndër kandidatët në garë, ndërsa emra të tjerë janë: “Kam dëgjuar për Fatbardh Kadillin, Ervin Kullurin”, tregon Spaho në një intervistë .E shpreh hapur mbështetjen për Sali Berishën madje shton se nëse nuk do të kishte qenë ai do të ishte e vështirë që PD të dilte nga ky qorrsokak. “Nuk bëj sakrilegj nëse them do të mbështes zotin Berisha. Nëse zoti Berisha nuk do të ishte pjesë aktive e Partisë Demokratike do të ishte e vështirë që të kishim dalë nga ky qorrsokak kaq shpejt në kuadrin e disa muajve. Në këtë kuptim mendoj se ka qenë pozitive për PD që ka pasur në radhët e saj një personalitet të këtij kalibri. Përsa i takon rikthimeve kjo nuk është hera e parë në politikë madje janë të njohura në politikën botërore rikthime mjaft të suksesshme të personaliteteve të tilla. Kështu që nuk e shikoj problem dhe në rastin e Shqipërisë aq më tepër që zoti Berisha me autoritetin, me përvojën e madhe si politikan, që arritjet që ka pasur deri më sot mendoj që do i shërbejë mjaft mirë dhe zhvillimeve të ardhme jo vetëm në PD por për të gjithë vëndin.”Ai ka folur për strukturimin e Partisë Demokratike dhe thirrjes për këdo që t’i bashkohet kësaj partie jo vetëm për t’u përballur me qeverinë, për të mbrojtur interesat e qytetarëve, por dhe për t’u kthyer në pushtet.