Sigal

Lulelakra është ndër perimet që sugjerohet më së shumti për të qenë të shëndetshëm, pasi ndihmon në reduktimin e sëmundjeve të ndryshme.

Ekspertja Anju Sood ka treguar se cfarë parandalon kur përfshihet në dietë:

1. Parandalon dhe ndihmon në luftën ndaj kancerit
2. Ka vitamina që parandalojnë kolesterolin të rrisë nivelin e sheqerit
3. Ka minerale të shumta që janë të shëndetshme për organizmin e njeriut
4. Përmbajtja e madhe e fibrave ndihmon në procesin e tretjes 5. Ndihmon në zhvillimin e kujtesës së trurit