Sulmet në zemër vrasin gratë, trajtohen më pak se meshkujt

587
Femrat që vuajnë nga zemra mund të humbasin jetën pasi nuk marrin të njëjtat trajtime si meshkujt, zbulon një studim i ri.
Hulumtuesit analizuan rezultatet e 180,368 pacientëve suedezë të cilët pësuan një sulm në zemër gjatë një periudhe 10-vjeçare dhe gratë kishin dy herë më shumë gjasa të vdisnin nga ataku në zemër në krahasim me meshkujt 
Për të luftuar sëmundjet e zemrës përdoren tre trajtime por sipas të dhënave, femrat kishin 34% më pak gjasa që të merrnin trajtimin për bllokimin e arterieve, 24% më pak gjasa për të marr ilaçet për trigliceridet dhe kolesterolin dhe 16% më pak gjasa për të konsumuar aspirina e cila ndihmon në parandalimin e mpiksjes së gjakut.
Fondacioni Heart deklaroi se “Sulmet në zemër shpesh janë parë si një çështje shëndetësore mashkullore, por më shumë gra po vdesin nga sëmundjet e zemrës sesa kanceri i gjirit”.
Studimi gjithashtu zbuloi se gratë kishin më shumë gjasa të vuanin nga sëmundje si diabeti dhe presioni i lartë i gjakut në krahasim me meshkujt.
Sigal