Ky çaj forcon 22 herë më shumë kockat se një gotë qumësht

25
Sigal

Çaj i gjetheve të manit është i pasur me kalcium dhe ndihmon në rindërtimin e kockave dhe zvogëlon rrezikun e frakturave. Studiuesit kanë zbuluar se çaji i gjetheve të manit përmban deri në 22 herë më shumë kalcium se një gotë qumësht, një përbërës kyç për forcimin e masës kockore.

Kjo është një nga arsyet kryesore pse ky çaj është kaq efektiv për shëndetin e kockave.

Një studim i kryer nga Universiteti i Mjekësisë në Sao Paulo, me minj femra që kishin fraktura, tregoi se pas 30 ditësh konsumimi të çajit të gjetheve të manit, minjtë kishin përjetuar rigjenerim të plotë të kockave dhe një përmirësim të dukshëm në forcën e kockave të tyre. Ky përmirësim është veçanërisht i dobishëm për ata që vuajnë nga osteoporoza, një gjendje që dobëson kockat dhe i bën ato më të prirura për fraktura.

Përveç përfitimeve të tij për shëndetin e kockave, çaji i gjetheve të manit ka dhe vetitë antioksidante që ndihmojnë në mbrojtjen e kockave nga plakja dhe përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm të trupit.

Përgatitja e këtij çaji është shumë e thjeshtë. Ja si mund ta bëni:

1.Merrni 12 gram gjethe manit.
2.Ziejini ato në 120 ml ujë në temperaturën 90°C për 5-10 minuta.
3.Kullojeni çajin dhe shijojeni atë të nxehtë ose të ftohtë, sipas preferencave.

Ky çaj është i lehtë për t’u gjetur në dyqanet e bimëve, dyqanet organike ose dyqanet që shesin produkte të çajit. Gjethet e manit janë përgjithësisht të sigurta për konsum, por është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj nëse jeni duke marrë ilaçe për diabetin ose përdorni antikoagulantë, pasi çaji mund të ndikojë në efektivitetin e disa ilaçeve.