Kamomili dhe kanella, ilaç për të sëmurët me diabet

606
Në ditët e sotme, diabeti është një ndër sëmundjet më të përhapura. Të prekurit nga diabeti tashmë kanë një ilaç të mjekësisë alternative.

Konsumimi ditor i kamomilit i kombinuar me ushqim të shëndetshëm, mund t’ju ndihmojë për të parandaluar disa komplikime që shkaktohen nga diabeti.

Sipas studiuesve ekstraktet e kamomilit ndihmojnë shumë nëse përdoren në një periudhë prej 21 ditësh. Kamomili redukton ndjeshëm glukozën në gjak.

Ekstrakti i kamomilit parandalon edhe ndërlikimet që shfaqen nga diabeti, si humbja e shikimit dhe dëmtimet në veshka.

Por, rol të rëndësishëm luan edhe kanella. Kanella ka efekt parandalues për sëmundjen kardiovalskulare.

Sipas një studimi të kryer në SHBA, kanella ul sheqerin në gjak për 20%.
Sigal