Ja si trajtohet klinikisht ndërprerja e përkohshme e frymëmarrjes në gjumë

2458
Sigal

PARANDALIMI/ Apnea është një sëmundje që shfaqet në gjumë për shkak të mbylljes së kalimit të ajrit në faring

Apnea” do të thotë ndërprerje e përkohshme e frymëmarrjes. Në sindromin obstruktiv të apnesë së gjumit (SOAP), pushimet e frymëmarrjes shfaqen në gjumë për shkak të mbylljes së kalimit të ajrit në farings.

Simptomat

SOAP-i diagnostikohet gjatë monitorimit të gjumit (polysomnografisë). Gërhitjet e rënda dhe përgjumësi e zgjatur gjatë ditës janë shenjat e zakonshme të SOAP-it. Simptoma të tjera të ditës dhe të natës janë…

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print