Gastriti, inflamacioni i stomakut

247

Mënyra e ngrënies, ushqimi i keq, duhani dhe alkooli ndikojnë në formimin e gastritit

Çfarë është gastriti ?

 Gastriti është inflamacioni i mukozës së stomakut pra i shtresës që mbulon stomakun nga brenda dhe kontakton me ushqimet. Është një sëmundje që shihet shpesh sidomos tek të moshuarit. Më shpesh vihet re në formën kronike. Në krahasim me ulcerën ka një dëmtim më sipërfaqësor, por edhe mund të depërtojë më thellë në shtresat e qelizave të stomakut. Më së shumti formohet prej një infeksioni bakterial dhe kjo bën që me një kurë të mirë antibiotikësh të  kurohet. Megjithëse, shihet shpesh në të shumtën e rasteve kalon një kohë të gjatë pa dhënë shenja.

 Shkaqet e gastritit

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf