Vjedhja e radhës/ Denoncimi i PD; Qeveria gati PPP, për matjen e energjisë

437
Sigal

Departamenti i antikorrupsionit, aksesit në sherbime dhe transparencës pranë Partisë Demokratike ka denoncuar gjatë ditës së sotme një tjeter inisiativë korruptive të qeverisë Ramë.
Kjo ka të bëjë më një nismë për të dhënë me PPP edhe matjen e konsumit të energjisë elektrike për shqiptarët. Çka do të thotë një kosto me e madhe dhe një rritje e garntuar e çmimit të energjisë.

Ja postimi i poltë i Departamentit të antikorrupsionit, aksesit në sherbime dhe transparencës në PD:

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, në 6 shtator 2019 ka publikuar kërkesën për shprehje interesi me objekt asistencë teknike për Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë MIE/OSHEE/OST për përcaktimin e strategjisë për matjen e energjisë dhe politikave standarde të sektorit energjetik shqiptar.

Ndër detyrat që i kërkohet të përmbushë konsulenti, bie në sy dhe ai i vlerësimit

Gjithashtu, kërkohet analizë mbi hapat ligjorë dhe organizativë të nevojshme për formimin e një  përgjegjës për sistemin matës. Pra potencialisht, ky entitet mund të jetë një kompani, struktura, funksionimi i të cilës do të përcaktohen në vijim.
Por nisur nga si është vepruar në këto 6 vite, emri i kompanisë duhet të jetë tashmë në mendjen e ideatorit të kësaj gjetjeje të radhës, PPP për matjen e energjisë.

Për fatin e çmimit të energjisë, flet vetë skema.