Shqipëri: Edi Rama ruan një kontroll të hekurt mbi pushtetin

103

Media ndërkombëtare: Njeriu “rilindës” ka shndërruar vendin e tij në prodhuesin më të madh të narkotikëve në Evropë të kontrolluar nga krimi i organizuar

Sigal

Analizë e Peter Tase për“Eurasia Review”

Fushata elektorale e Edi Ramës ka tërhequr vëmendjen e jo pak medieve të huaja gjatë këtyre javëve, të cilat vijojnë të shprehin habinë dhe shqetësimin e tyre se si mundet, që një vend që e ka ende të freskët të kaluarën komuniste në memorien e tij, t’i japë votëbesimin për një mandat të tretë, një qeverie të majtë.

Partia Socialiste e Shqipërisë nën udhëheqjen e Edi Ramës ka instaluar një regjim shtetëror një-partiak që po dëmton, shkel kushtetutën kombëtare dhe po e çon vendin në një gjendje abismale të mohimit;  që drejtohet nga kanalet diplomatike perëndimore që po rrisin politikën e brendshme të pushtetit të Ramës, ndërsa bashkatdhetarët e tij, i janë nënshtruar varfërisë.  Zgjedhjet parlamentare të 25 Prillit e kanë kthyer Shqipërinë në një regjim Lindor Autokratik të sunduar nga një student mjaft besnik i George Soros dhe gjithnjë e më shumë, të udhëhequr në një humnerë të errët nga ambasadorët Transatlantikë, që aspirojnë të formojnë një shoqëri të ligë në Shqipëri, me ndihmën e atyre që kanë seli financiare në Curaçao, një parajsë pa taksa në Karaibe, për të shmangur pagimin e taksave në Shtetet e Bashkuara.

Sipas një deklarate mbi Zgjedhjet Parlamentare të Shqipërisë të lëshuar nga Zëvendës Shefi i Misionit të OSBE-ODHIR, Elisabeth Rosenstock-Siller, botuar më 6 maj 2021: “Në zgjedhjet parlamentare të Shqipërisë, Shtetet e Bashkuara shënojnë gjetjen e misionit vëzhgues të OSBE-së se partia në pushtet nxori përparësi të konsiderueshme nga detyrimi,duke përfshirë edhe kontrollin e administratave lokale dhe keqpërdorimin e burimeve administrative. Ne gjithashtu vërejmë konstatimin e tyre se praktikat e përhapura të blerjes së votës mbetën një problem dhe ne përforcojmë shqetësimet mbi rrjedhjet e të dhënave personale të ndjeshme, duke përfshirë preferencat politike të votuesve.

Dy javë pas datës së zgjedhjeve, sistemi gjyqësor i dështuar i Shqipërisë nuk ka mbajtur përgjegjës togët e Partisë Socialiste të blerësve të votave që kanë shkelur ligjin dhe penguar të drejtën e popullit të Shqipërisë për të votuar në zgjedhje të lira dhe të ndershme. Struktura e Gjykatës Speciale Antikorrupsion (SPAK) e sponsorizuar dhe përkëdhelur nga diplomatët e njohur që banojnë në Rrugën e Elbasanit, ka provuar të jetë e vjetëruar dhe forcon më tej regjimin njëpartiak të vendosur nga Edi Rama vite më parë. Këto veprime përmirësohen më tej nga keqpërdorimet e dëmtuara të zgjedhjeve dhe blerja e votive, që ndodhin disa javë para datës së zgjedhjeve.

Ndërsa Politika e Jashtme e Shteteve të Bashkuara është përqendruar vazhdimisht për të punuar me qeverinë shqiptare dhe popullin shqiptar për të forcuar më tej bashkëpunimin dypalësh mbi demokracinë, mbrojtjen dhe tregtinë;  është e qartë se, shkaqe të tilla fisnike dhe altruiste po shtrembërohen nga të dërguarit e Uashingtonit në Tiranë që kanë përparësi dhe interesa të tjerë, një prej tyre është përqendrimi i pushtetit në një njeri – Edi Rama – dhe eleminimi i kontrolleve dhe ekuilibrave midis institucioneve që kanë një  mision të saktë, që është përshkruar qartë në Kushtetutën Kombëtare.

Sot Shqipëria është bërë një autokraci e ndezur lindore, pa respekt për sundimin e ligjit, me nënshtrim dërrmues të pavarësisë së institucioneve dhe mungesë totale të ekuilibrit të fuqive.  Tirana ka një media të kontrolluar nga qeveria që i jep një shërbim të plotë njeriut “rilindës”, i cili ka shndërruar vendin e tij, në prodhuesin më të madh të narkotikëve në Evropë, të kontrolluar nga krimi i organizuar rajonal. Shteti shqiptar është kapur totalisht nga Edi Rama dhe vendet perëndimore nuk po arrijnë të kuptojnë se, një regjim autokratik në zemër të Evropës është një burim trazirash dhe minon seriozisht institucionet demokratike në Ballkan dhe më gjerë.Ndërsa rreshton të gjitha instrumentet e pushtetit për të kënaqur dominancën institucionale të Mao-se së Tiranës, Ambasadori i Bashkimit Evropian dhe i dërguari i Uashingtonit kanë zgjedhur të mbyllin një sy qorr dhe të ofendojnë hapur Presidentin Ilir Meta, edhe pse kreu i shtetit të Shqipërisë është sot kujdestari i vetëm që siguron respekt  për Kushtetutën Kombëtare.  Ndërkohë Edi Rama është inkurajuar nga agjentët e huaj për të shkelur marrëveshjen parlamentare të 5 qershorit 2020, në lidhje me reformën zgjedhore në mënyrë që të forcojë kontrollin e tij të pushtetit dhe të vazhdojë të rrisë reputacionin e Shqipërisë si një narko-shtet.Aktorët ndërkombëtarë nuk kanë arritur të kuptojnë që instalimi i regjimit autokratik në Tiranë ka ndodhur pa probleme, përkundër përpjekjeve monumentale të Presidentit Ilir Meta, i cili është garantuesi i vetëm i pavarësisë institucionale dhe kreu i vërtetë i shtetit që po lufton monizmin, duke përmbajtur etjen e pakufizuar të Edi Ramës për marrjen e pushtetit dhe dominimin.  Presidenti Ilir Meta po përmban dhe pengon ndërhyrjet e huaja që po dëmtojnë gjyqësorin e Shqipërisë dhe po gërryen institucionet demokratike në Ballkan.

Gjatë shtatë viteve të fundit, ekipi i ‘rilindjes’ së Edi Ramës, ka instaluar një rrjet që ushtron presion mbi të gjithë punonjësit që punojnë për administratën publike, në mënyrë që të kapitalizojë fuqinë e votës që vjen nga çdo anëtar i familjes që merr një pagë dhe përfitime të tjera nga një institucion i drejtuar nga qeveria.Përveç mashtrimit të votuesve, është për të ardhur keq që vërehet që Mao i Tiranës i bashkuar me të tjerë, si Tao Tao dhe Erion Fiku,kanë kthyer projektet e punëve publike të Shqipërisë të kryera në qytete të mëdha,në një makinë pastrimi parash për oligarkë me ndikim të lartë e që janë të lidhura hapur me qarqet qeveritare,duke ngritur në qiell fitimet e tyre, ndërsa Tirana vazhdon të marrë hua ndërkombëtare që përfundojnë në xhepat e shumë pak njerëzve të pasur.

Organizatat ndërkombëtare kriminale janë një tjetër pengesë për mekanizmin mbizotërues të mashtrimit të votuesve në Shqipëri. Incidente të shumta që ndodhin në qytetet e Elbasanit, Kavajë dhe pjesë të tjera të vendit janë dëshmi e aleancës së rrënjosur thellë që ekziston midis udhëheqjes së Partisë Socialiste të Shqipërisë dhe mbretërve të krimit të organizuar që drejton një ekonomi të lulëzuar të hijes në Ballkan.Kapaciteti i vërtetë ekonomik dhe i prodhimit të Shqipërisë, si dhe mekanizmi i saj i brishtë i integrimit në BE, po luftojnë për shkak të regjimit autokratik në vend të instaluar nga Edi Rama;  një prevalencë e tillë e gërryerjes së institucioneve demokratike dhe sjelljes së një shteti të vetëm të partisë socialiste, janë një pengesë e madhe për të gjithë rajonin e Ballkanit.