Raporti i OSBE-ODIHR: Blerje masive votash dhe presion votuesve me të dhënat

62
Sigal

OSBE-ODHIR ka publikuar raportin final mbi zgjedhjet e 25 prillit ku ka konstatuar se ka pasur blerje masive të votave nga qeveria në pushtet.

Praktikat e shumëpërhapura të blerjes së votave mbeten një problem.

Rrjedhja e të dhënave personale të mbi 900 mijë qytetarëve para zgjedhjeve, përfshirë preferencat politike, përbën shqetësim serioz dhe i ka bërë votuesit vulnerabël ndaj presionit.