Kryemadhi: Këndvështrime të ndryshme me Ilir Metën, të krijohet Kushtetuesja opozita kthehet në Parlament

432
Sigal

-Znj. Kryemadhi nuk ka një ndikim kundra pedal të Ilir Metës dhe të Sali Berishës respiktivisht të Partisë Demokratike dhe për Lëvizjen Socialiste Për Integrim si dy ish lidera pra për këtë marrëdhënië dhe për këtë formë si po ndërtohet ky koalicon.
Shiko ne kemi këndvështrime të ndryshmë të paktën unë personalisht nuk flas dot për z.Berisha dhe z.Basha por flas vetëm për veten time dhe z.Meta. Kemi këndvështrime të ndryshme për sa i përket drejtimit të LSI, kemi debate, sigurisht që z.Meta është stabilokrat, është shtetar, i pëlqen që ne të ishim pjesë e institucioneve. Por edhe unë dua të jem pjesë e institucioneve, por dua të jem pjesë e institucioneve të pa kapura. Të më kthejë Gjykatën Kushtetuese Ilir Meta mua bashkë me Edi Ramën, dhe shikoje ti shkoj apo nuk shkoj unë në Parlament. Të ma kthejë Gjykatën Kushtetuese Ilir Meta, të kthejë Gjykatën Kushtetuese dhe Edi Rama se këta të dy bashkë e kanë bërë, sepse mos ndërhyrja e Ilir Metës, lënia dorë të lirë, modestia e tepruar e Ilir Metës solli që Edi Rama shkatërroi Gjykatën Kushtetuese, solli që Edi Rama me Romana Vlahutin, se e kemi harruar të gjithë Romana Vlahutinin ne. Çfarë ka bërë Romana Vlahutin, që e ka shkatërruar të gjithë sistemin në drejtësi, se Romana Vlahutin është që na dilte ne dhe na bënte deklarata për gjyqtarë të korruptuar, kishte fakte Romana Vlahutin për gjyqtarët të korruptuar.
-Nuk u kundërshtua në atë kohë.

Nuk u kundërshtua se kush të linte, të isha unë kryetare e partisë në atë kohë e të shikoje ti Romana Vlahutinin siç ja kam thënë nëpër tavolina. Se erdhi Romana Vlahutin më lutej për të votuar ligjin për magjistratët dhe thonte fusni dhe ju çfarë keni emrat tuaj në ligjin e magjistratëve. Pse ligji i magjistratëve dhe lista e magjistratëve bëhet me dëshirat e kryetarëve të partive politike apo bëhet që duhet të hyjë në listë ai që i takon për të hyrë. Mua nuk më blen dot me emra se unë nuk kam çfarë të vë, as magjistratë, as prokurorë, as gjyqtarë, as ministra dhe as drejtorë. Nuk kam unë kë vë, dhe nuk kam për të vënë asnjë nga familja ime. Por ama sot më ktheni Gjykatën Kushtetuese dhe shiheni ju kthehet apo nuk kthehet opozita në Parlament.