Sigal

Prof. Dr. Kastriot Islami, ishkryetar i Parlamentit

– Ju mendoni që mosngritja e këtyre institucioneve tê reja të Drejtësisë Por edhe të SPAK dhe BKH janë burokraci të Vetingut?

– Do të kisha menduar se ky ngërç do të ishte për shkak të vetingut apo keqllogaritjeve të kalendareve të veprimit për zbatimin e reformës në drejtësi, nëse do të kishte pasur vullnet për ta pranuar këtë dështim dhe do të kishte dëshirë për t’i korrigjuar të gjithë këto defekte sa më shpejt dhe me një frymë konsensuale. Por fakti që miratimi i ligjeve të reformës në drejtësi u bë në mënyrë të njëanshme, vetëm nga maxhoranca, duke marrë edhe mbështetjen’ apo heshtjen e ndërkombëtarëve, më shtyn të mendoj se i gjithë ky gjoja ngërç është i qëllishëm. Pas tij fshihet synimi për të lejuar Ramën të vendosë nën kontroll drejtësinë. Këtë e kanë thënë 6 senatorë amerikanë dhe jo thjesht unë, që e dyshoj shumë.

(vijon)