Dr.Petrit Vargu: Hetim mungesës së transparencës së tenderave në shëndetësi

58

Mora vesh qe shtypi online prane qeverise,ka pergenjeshtruar gjoja ate qe kam thene une ,por ne fakt nuk ben asnje lloj pergenjeshtrimi.Une kam deklaruar dhe askush nuk e pergenjeshtron dot qe prodhimi i respiratoreve eshte kinez dhe asemblohet ne Gjermani.Une kam thene qe ne vend qe te vijne 20 cope sic eshte deklaruar ne tender ,kane ardhur vetem pese cope. Persa i perket firmes TBS96, nuk kam thene asgje me teper vec asaj qe firma ka deklaruar ne QKR.Gjithashtu sqaroj qe respiratoret e prodhimit amerikan ishin me ulet ne cmim se prodhimi kinez.Dua te pyes nese eshte nenshkruar kontrata e monitoreve ,pasi kane kaluar disa dite dhe aty u vendos we koha e levrimit kishte 60 pike.Deri tani nuk eshte pare te kaloje ndonje VKM.Nuk e kuptoj se per cfare duhet te me insinuojne,kur gjithcka qe kam thene eshte 100 perqind e sakte!