Sindikata e Policëve kërkesë Ramës: Lëre ushtrinë se po tromaks fëmijët

365
Sigal

Në rrugë në këtë kohë të pandemisë, përveç qytetarëve që dalin me leje për një orë, në rrugë non stop janë Policia dhe Ushtria. Lidhur me këtë situatë të vështirë, Sindikata e Shërbimeve Policore të Shqipërisë i kërkon kryeministrit Edi Rama që të shpërblejë sa 50% e pagës neto mujore efektivët e policisë që janë në krye të detyrës. Kreu i Sindikatës Valentin Macaj, thotë se policët e rendit dhe të burgjeve janë përballë e në kontakt me virusin në çdo moment e pa masa mbrojtëse sipas standardeve të OBSH. Për të suksesi në këto ditë varet nga mjekësia dhe policia e jo nga shpenzimi i tepërt në karburant prej blindave ushtarake, që sipas tij po tromaksin fëmijët.

“Krahas mjekësisë që është e mbërthyer nëpër spitale e ambulanca, paskemi edhe mijëra bijë e bija nënash që nën uniformë policie, janë përballë e në kontakt me virusin në çdo moment e pa masa mbrojtëse sipas standardeve të O.B.SH. Janë shërbime të instaluara kudo, si në tregje, kryqëzime,rrugica, autostrada, dogana, porte, aeroporte, spitale, burgje e ambiente publike. Ndaj, qeveria duhet të mendojë seriozisht e të shpërbleje mundin e mijëra punonjësve të policisë në rend e burgje, sepse suksesi në këto ditë varet nga Mjekësia dhe Policia e jo nga shpenzimi i tepërt në karburant prej blindave ushtarake, që më shumë tromaksin fëmijët e ngujuar, sesa disiplinojnë 5%-shin e qytetarëve abuzues me oraret. Një shpërblim sa 50% e pagës neto mujore nuk cënon aspak buxhetin e shtetit, pasi është një e drejtë e mohuar prej 30 vitesh në pagën e 13-të, të cilën e garanton Kodi i Punës në fuqi. Ndërsa qytetarët, ashtu siç brohoritën bluzat e bardha të mjekësisë, duhet të bëjnë një gjest të tillë falenderues edhe për këmishat blu të ligjit, të cilët po sakrifikojnë për sigurinë e tyre”.