Delegacioni i Senatit amerikan/ Takime me Bashën në selinë e PD-së .Tre cështejtet që u diskutuan: Demokracia shqiptare, Kosova dhe BE-ja

100
Sigal

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka folur pas mbledhjes që kishte me një delegacion të Senatit amerikan dhe ambasadores Yuri Kim.

Njëra ka të bëjë me demokracinë shqiptare, udhëkryqin në të cilin ndodhet në veçanti pas masakrës zgjedhore për të rikthyer Shqipërinë në shinat e demokracisë. Përmes një vendi që është demokratik ku nuk goditet dhe burgoset i pamunduri por ndëshkohet politikani i korruptuar dhe bosi i korrupsioneve, të krijojmë një klimë investimesh. Çështja tjetër ka të bëjë me rajonin për situatën e provokuar nga minisizmi serb për të përforcuar për të ndalur kundërvënien e forcave joperëndimore, për stabilititetin paqen dhe ruajtjen e paqes në Kosovë dhe njohjen e këtij vendi. Miqtë u interesuan për anëtarësimin e Shqipërisë në BE dhe për mosfunksionin e krijuar nga autokratët e Ballkanit. Janë fajtorët e vetëm për harxhimin e kaq shumë shamapanje kur jemi jashtë Evropës.