Boris Johnson: Edhe mund të mos kemi një vaksinë kundër koronavirusit!

210
Sigal

Kryeministri britanik, Boris Johnson ka pranuar se “mund të mos gjejmë kurrë një vaksinë për koronavirusin” dhe se sëmundja vdekjeprurëse mund të jetë me ne për “një kohë të gjatë”.

Sipas medieve britanike, mesazhi i tij erdhi ndërsa zbuloi planin prej 60 faqesh për Mbretërinë e Bashkuar, pas mesazhit të tij televiziv për vendin mbrëmë.
Në mesazhin e tij z. Johnson tha: “Është e qartë se e vetmja zgjidhje e mundshme afatgjatë qëndron me një trajtim të vaksinës ose të bazuar në ilaç, por ndërsa shpresojmë për një përparim, shpresa nuk është një plan”.
“Një vaksinë masive ose trajtimi mund të jetë më shumë se një vit larg. Në të vërtetë, në një skenar të rastit më të keq, ne kurrë nuk mund të gjejmë një vaksinë”.