Berisha: Në 11 Dhjetor, shqiptarëve u rikthejmë opozitën e vërtetë

57
Sigal

Lideri historik i demokratëve duke folur në ‘Foltoren’ me shqiptarët në Amerikë është shprehur se në 11 dhjetor do të rithemelohet PD dhe shqiptarëve do të ju rikthehet opozita e vërtetë.

‘Shqiptarët kanë humbur zemrën e lirisë së tyre, kanë humbur votën e lirë. Prej 8 vitesh shoqëria shqiptar voton, narko qeveria shqiptare numëron votat.

Opozita shqiptare në pamundësi të plotë nuk arriti asnjëherë nuk mundi të imponojë zgjedhje të lira dhe të ndershme. Bëri të kundërtën, duke ndjekur politikën e kundërshtarit. Deformoi votën brenda PD-së. Vota e lirë është adn-ja e të gjitha vlerave të lirisë. Është adn e ligjeve dhe shtetit ligjor. Kjo lëvizje e cila synon ti japë vendit para së gjithash një opozitë të vërtetë që të qëndrojë fuqishëm ndaj regjimit, një opozitë që ngjallë shpresë dhe besim tek shqiptarët dhe natyrisht me qëllimin e saj, të rikthejë ligjin dhe çmontojë narkoshtetin. Të rikthejë vlerat konservatore që kanë bërë botën e lirë.

Traditën më të shkëlqyer të shqiptarëve, dashurinë për vendin, familjen, respektin për pronën, liritë fetare. Ky është synimi ynë më madh. Jemi në rrugën e duhur. Në 11 dhjetor ne rithemelojmë defakto Partinë Demokratike që u largua nga këto vlera.

Në 11 dhjetor ne ngrejmë përsëri në Tiranë monumentin e pluralizmit, do ti japim vendit opozitën e vërtetë, përkundër asaj asaj të kapur nga narko shteti’, tha Berisha.