Basha: Organizata e Rilindjes, votonte vetë, numëronte vetë, certifikonte vetë

358
Sigal

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka dalë në një konferencë për shtyp, pas përfundimit të votimeve. Basha u shpreh se qytetarët kanë refuzuar masivisht Edi Ramën dhe se vetëm 15% e tyre, e kanë votuar.

85% refuzuan votimet e paligjshmë moniste. Votimi i sotëm njëpartiak dhe nën kontroll njëpartiak, ishte një ngjarje që nuk ndodhte askund në Europë. Organizata e Rilindjes, votonte vetë, numëronte vetë, certifikonte vetë.

Akoma më tragjik është fakti se edhe pse votimet ishin si votime të brendshme në PS, ato u karakterizuan nga manipulime masive, përfshirë blerje votash, kërcënime, mbushje kutish dhe dhunimë të tjera të rënda.

Në mënyrë të vecantë regjimi ka ushtruar trysni ndaj punonjësve të sektorit publik”.