Aparatura e indentifikimit biometrik lejon falsifikimin, bie siguria e zgjedhjeve

106
Sigal

Përpos blerjes së votës, intimidimit të votuesvse, presionit të administratës dhe bërjes qellimisht të 83 mijë votave të pavlefshme, aparatura e indentifikimit biometrik të zgjedhesve, risi në këto zgjedhje, la gjithashtu vend për manipulime.

Në këtë video, demostrohet qartë se si kjo pajisje i njeh shenjat e gishterinjve, edhe me nje karte identiteti qe i perket nje personi tjeter, çfarë do të thotë se ka lënë shteg te hapur për manipulime. Keshtu shumë persona mund të kene votuar, me karten e identitetit te dikujt tjetër, dhe kjo aparaturë fakton se procesi elektoral i 25 prillit nuk ka pasur siguri.