Nesër do të lexoni/ Kur Arti dhe politika bëhen pis

501
Mark Topollaj
Kino-Regjisor
Sintaksa dhe morfologjia e politikës nuk kanë një drejtim shpirtëror, prandaj e vërteta dhunohet çdo ditë. Në sfondin e një pasqyre të thyer lëvizin politikanët hajdutë e vrasës që projektohen, në terror e dhimbje. Këto shushunja askush nuk mund t’i gjykojë. Çdo përse e tyre ka një domethënie. Principet dhe idealet e popullit në vazhdimësinë i humbin vlerat përballë kopukëve të politikës. O Zot na ruaj e na ndihmo nga kjo klasë politike injorante, të cilët e kanë futur popullin në një vorbull të pazakontë! Ky vend i ngjan turbullimeve të Evropës që kanë ndodhur në mes shekullit VI e IX mbas krishtit. Në një faqe nga ungjilli i famshëm i Lidisfarmës u paraqit një kryq me gdhendje që prezanton një kualitet artistik mjaft të pasur me ndërthurje dragonjsh e gjarpërinjsh në sfond. Kjo është Shqipëria sot, e vendosur në mes labirinteve të gjarpërinjve helmues. Këtë përshkrim fantastik të ungjillit të Lidisfarmës ia ka dhuruar shqiptarëve, shkrimtari dhe kritiku i talentuar, Abdyrrahim Myftiu me përkthimin….
Per me teper neser ne gazeten “Telegraf”…