Mark Topollaj: Rilindja, ‘rondele’ e ndryshkur e çështjes kombëtare

40
Sigal

Mark Topollaj
Kino-Regjizor

“Edi Rama ka harruar se kosovarët e konsiderojnë Shqipërinë toka e premtuar nga Zoti, dhe ky do ta copëtojë për interes të pansllavizmit. Ky njeri nuk ka kurajo t’i kërkojë falje popullit të vet për varfërinë ekstreme dhe përgjakjen e kësaj toke çdo ditë. Është fatkeqësi për Shqipërinë që ka në krye spiralen e Vuçiçi-t. të thuash se Lulzim Basha është kryetar i Grupit Parlamentar të PD-së është dhimbje mendore për çdo shqiptar.”

Ky kryeministër në hije nuk do të ketë mundësi të argumentojë gënjeshtrat e veta. Brutaliteti i trashëguar dhe fallsiteti i mendimit do ta ndihmojë të humbasë lavdinë e pa merituar.

Mëshira popullore nuk do ta ndihmojë, sepse në vazhdimësi është prezantuesi i shurdhër ndaj mjerimit popullor dhe pozicioni i pushtetit ja shton lemerinë e ethershme të ndjenjës për qeverinë e martriarkatit, e cila në vazhdimësi prezanton pa-aftësinë.

  1. Edi Rama është vazhdues i vërdallosjes mendore dhe nuk di çfarë thotë e çfarë bën.

Kryeministri ynë është një bust njerëzor midis mjerimit të shqiptarëve dhe vdekjes.

Çdo veprim dhe mendim i tij është shkak i një dëshmie fatale dhe fakt i parespektueshëm. Ka kaluar koha e largimit të tij, sepse mufkat e tij janë një banalitet shkatërrues.

  1. Edi Rama ju keni një kualitet mendor të adresuar dhe si rezultat prezanton diskriminim njerëzor.

Ti nuk do të njohësh historinë e kombit tënd, ku disa herë e ke shprehur në forma të ndryshme simpatinë për pansllavizmin ballkanik e europian.

Vuçiçat dhe viç-at e tjerë përpara se të dilnin nga shpellat e Uraleve na ishin KËTU me gjuhën e kulturën tonë. Kishin një emër të bukur “stellaçi” banues të bregut. Feja ishte pagane. (nuk e di me saktësi, por dukej se e kishim shpik ne paganizmin).

Kulturën detare e shprehëm me anije të vogla manovruese, të cilat quheshin liburne e Liburnide, me të cilat dominonin gjithë Adriatikun e më gjerë.

Kryeministri ynë nuk ka aftësi të ringjallë, ose të mbyll trishtimin e së shkuarës, por as të kultivojë “veçantinë” karakteristikën e komunizmit pansllav.

Edi Rama ka harruar se kosovarët e konsiderojnë Shqipërinë toka e premtuar nga Zoti, dhe ky do ta copëtojë për interes të pansllavizmit.

Është tepër vonë për Edi Ramën të ngrejë një operacion të vërtetë historik dhe të shoqërojë rrugëtimin e politikës internacionale. Është i paaftë.

Është tepër vonë për të kuptuar fenomenin shoqëror që preokupon shqiptarët nga shekulli në shekull. Shqiptarët kanë tradita të shkëlqyera në rrugëtimin e atdhetarizmit.

PSH. Aristoteli dishepull i Platonit në veprat janë theksuar mendime gjeniale në logjikën fizike e në fizikën qiellore janë shprehur mendime për njohjen shkencore të fenomeneve.

Në veprat politike, retorika e poetika janë udhëzime për të njohur fenomenet që na rrethojnë. Kjo quhet Aristotelizmi. Sistemi i doktrinës filozofike e shkencore të Aristotelit.

Një punonjës i kabinetit të tij thoshte se: Edi Rama bleu një papagall dhe e futi në çarter, në dhomën e tij të gjumit. Papagalli ishte i kënaqur që flinte me kryeministrin e Shqipërisë, dhe çdo ditë e përshëndeste papagallin: çau.

“Më ke 3.000.000 Euro, për skenarët e mi që janë aprovuar në tre shtete, Itali, Hollandë dhe Shqipëri. M’i paguaj me paret e MC.Goligant. M’i bëj të fala Leka Bengës.”

Papagalli përgjigjej: çau – çau….

Ishte ditë e hënë dhe kryeministri po vishte çorapet, me këmbën e majtë veshi çorap me ngjyrë të kuqe, mirëpo papagalli filloi të bënte zhurmë. Kryeministri ju hakërrua dhe në këmbën e majtë vendosi çorap të bardhë.

Papagalli vazhdoji të bëjë zhurmë.

Kryeministri: I pacipë.

Papagalli ju përgjigj flak për flak: I pacipë je ti!

Heshtje…. Papagalli ishte nga Qatari!

Edi Rama ishte nga Shqipëria.

Ky njeri nuk ka kurajo t’i kërkojë falje popullit të vet për varfërinë ekstreme dhe përgjakjen e kësaj toke çdo ditë.

Kryeministri ynë është ciceroni i pansllavizmit, një fundamentalist që përcakton fundin e modernizimit pansllav. Është fatkeqësi për Shqipërinë që ka në krye spiralen e Vuçiçi-t.

Znj. Lindita Nikolla është Nr. 2 në politikën Shqiptare. Personalisht më bëhet qejfi, por të thuash se Lulzim Basha është kryetar i Grupit Parlamentar të PD-së është dhimbje mendore për çdo shqiptar.

Zoti Kryeministër nuk të vë faj, se ti nuk njeh historinë e kombit tonë as psikologjinë e popullit ma të vjetër të kontinentit.

Ty të preokupojnë thëniet e pathëna të Margaret Theçerit, me burrat bisedohet kurse me gratë kryen punë shpejt e shpejt. Kjo grua e hekurt dhe e mençur nuk ka folur budalliqe të kësaj natyre. Kurse me Vjollca Osmanin e Albin Kurtin mos shko se nuk i pranojnë mendimet pansllave kundra vëllezërve të tyre Kosovar.

Borxhet i ke për detyrë për t’i paguar popullit se i takojnë me ligj.

Më ke 3.000.000 Euro, për skenarët e mi që janë aprovuar në tre shtete, Itali, Hollandë dhe Shqipëri.

M’i paguaj me paret e MC.Goligant.

M’i bëj të fala Leka Bengës.