Prof. Lisien Bashkurti: Rrymat e lidershipit Serb e Rus që fryjnë mbi Ballkan

222
Vrasja politike e Oliver Ivanovicit ne Veri te Kosoves po vihet ne objektin e debatin politik dhe mediatik te Serbise.
Ne nje shkrim qe kam bere ato dite vrasje shpreha opinionin tim se vrasja e Ivanovicit ishte tipike politike, e stilit te ‘cerna rukes’, me qellime si ngjarje e Sarajeves ne 1914, e cila dogji boten ne Luften e Pare Boterore.
Rikthimi I debatit mbi vrasje  Ivanovicit keto dite po e lidhe kete vrasje me Presidentin Vucic. Shkak po behen edhe disa pergjime, sipas te cileve, Vucic implikohet ne kete vrasje.
Akuza me e rende ka ardhe keto dite nga Kryerepublikani Serb, Nikola Sandulovic mbi Presidentin Serb, Vucic. Nder te tjera , ai thekson;
“Unë mund të them se sinqerisht se jam i tmerruar me retorikën e sëmurë të një diktatori ballkanik, një mafiozi të vërtetë në rajon, të një krimineli që përdor të gjitha mjetet për ta mbuluar të vërtetën. Ai gënjen shqiptarët e Kosovës, gënjen BE-në, gënjen SHBA-të se ai është bartës i paqes, e në fakt ai është faktori i vërtetë i destabilizimit dhe pengesë e zgjidhjes përfundimtare në mes Kosovës dhe Serbisë”.
Nga kjo deklarate e hapur del shume qarte se modelet e lidershipeve Ruse e Serbe po fryjne ne Ballkanin Perendimore, duke rritur kercenimin per paqen, sigurine dhe demokracise ne kete pjese te Evropes.