Kastriot Islami: Populli të vendos për deputetët dhe qeverinë e tij

91

Te nderuar miq….

Se pari, nuk eshte aspak e vertete se nuk ka njerez te afte e te pergatitur vendi yne. Ka shume, sidomos nga brezi i te rinjve te arsimuar ne vend e jasht vendit….

Se dyti, nuk eshte e vertete qe qytetaret duan qe parlamenti te mos kete njerez te afte e te pergatitur perkundrazi…

Se treti njerzit e afte e te pergatitur nuk i duan vetem te paaftet, hajdutet, sharlatanet, kriminelet e trafikantet dhe perpiqen ti mbushin mendjen qytatareve qe vendi nuk ka njerez te afte dhe nese i prezantohet ndonje e sulmojne me te gjitha menyrat…

Se katerti, dhe kjo duhet patur mire parasysh: Ne demokraci, askush tjeter, pervec se qytetareve apo sic thuhet ndryshe popullit nuk e ka kete gje ne dore… Sepse demokraci do te thote qeverisje nga populli… Kjo gje duhet pasur mire parasysh dhe per kete duhet luftuar fuqimisht…

Se fundmi, argumenti se keta qe kane pushtetin sot por edhe me pare nuk e lene popullin te vendose per deputetet e tij eshte pjeserisht i vertete sa ceshte plotesisht e vertete ana tjeter qe vetem populli e ka ne dore ta zgjidhe kete problem pra te clirohet nga keta sharlatane, hajdute, kriminele dhe trafikante qe kane uzurpuar pushtetin e popullit…per te vendosur se cilet deputete do te kete ne qeverisjen e tij…

Keshtu funksionon kudo ku ka demokraci…