Tritan Shehu: Një Kryeministër që keq përdor deri në këtë pikë një “Komitet”; dhe një “Komitet teknik”, që pranon të keq përdoret kaq shumë!

89
Nje Kryeminister qe keq perdor deri ne kete pike nje “Komitet”; dhe nje “Komitet teknik”, qe pranon te keq perdoret kaq shume!
Sot, 10 dite mbas “votimeve” ky Komitet deklaron se heq Karantinen per ata qe vijne nga Greqia e Maqedonia e Veriut.
Dhe e merr kete “vendim” shume shpejt mbas dekretit bllokues te nje jave para zgjedhjeve, kur atij akoma nuk i eshte “thare boja” e vules kryeministeriale.
Turp e vetem turp ky, per Kryeministrin, Qeverine e ate Komitet, qe pranon te kthehet ne nje vegel ne duart e autokratit, pikerisht per te deformuar ate qe eshte themeli i demokracise, Voten e Lire!
Dhe ky nuk ishte veprimi i pare i tille, ndonese eshte me skandalozi ne kete drejtim.
Mjafton te permendim ketu dhe vendimin e meparshem per te mos lejuar qe qytetaret ne “karantine” Covid as te mos votojne e as te mos u krijohen mundesite e kesaj neper shtepi, gje qe edhe Kosova e realizoi terresisht.
Dhe kjo u realizua pa bere transparente asnje liste, thjesht sipas vullnetit e interesave te manipuluesve te ketij procesi zgjedhor.
Pra ky komitet nen urdherat dhe nenshtrimin e plote ndaj “te parit” u kthye keshtu nga nje institucion teknik mjekesor qe duhej te ishte (ne fakt nuk ka qene kurre i tille), edhe ne nje instrument perjashtues te shqiptareve nga e drejta e votes, i perdorur ne dimensione te gjera per deformimin e saj, pra te demokracise!!
Krim dhe pergjegjesi e madhe kjo jo vetem morale, qe asnje specialist nuk do ta mbante mbi shpatullat e tij.
Sigal