Do të bëheni me fëmijë por nuk dini si t’ia vendosni emrin? Ja 3 këshilla për ju

222
Sigal

Kur ju duhet të gjeni një emër për një fëmijë që po vjen, mund të jetë vërtet një detyrë e vështirë.

Çdo prind përpiqet të zgjedhë atë që do t’i përshtatet në mënyrë të përsosur fëmijës dhe të portretizojë personalitetin e tij.

Ekspertja e ‘BabyCenter’, Lorna Marsh, përshkroi një metodë me tre këshilla që duhet të ndiqni kur zgjidhni një emër për fëmijën tuaj.

Mendoni nëse është popullor

Këshilla e saj është të mos zgjidhni emrat më të njohur, sepse shumë fëmijë do t’i kenë.

Megjithatë, mos u shmangni as klasikëve, pasi ndonjëherë emrat e çuditshëm shpesh mund të shqiptohen ose shkruhen gabimisht.

Zgjidhni ekuilibrin që ju përshtatet më shumë, pa shkuar në asnjë ekstrem.

Mendoni se si tingëllon emri

Mendoni se si do të tingëllojë emri kur ta thoni dhe nëse do t’i qëndrojë fëmijës dhe kur ai të rritet. Mos harroni ta thoni gjithmonë me mbiemrin, sepse është e rëndësishme që të tingëllojë bukur me të.

Mendoni për pseudonimet

Gjithmonë pyesni veten se çfarë lloj pseudonimi mund të jepet në bazë të emrit. Nuk do të ishte mirë nëse do të ishte një shaka mes fëmijëve.