Sigal

Një adoleshent në Luiziana fluturoi përmes një stuhie rërë mbi Arabinë Saudite, u mbërthye në Filipine nga tajfuni dhe vendosi tre rekorde të të rinjve në aviacion.

Mason Andrews theu rekord duke fluturuar rreth botës për vetëm 76 ditë.

18-vjeçari përfundoi udhëtimin e tij me aeroplan të martën.

Tani shpreson që të listohet si piloti më i ri që ka fluturuar vetëm nëpër botë mbi Paqësorin dhe Atlantikun.

Rekordi i tij ende nuk është bërë zyrtar, por Mason mendon se duke do të ketë asnjë problem për të marrë çertifikatën.

Andreës është 18 vjeç dhe 163 ditësh, pra 71 ditë më i vogël se Lachlan Smart i Queensland, Australi, i cili vendosi rekordin për njeriun më të vogël që fluturoi vetëm rreth botës më 2016.