Lart në malet Da Nang, në Vietnam ulet një pjesë unike e dizajnit të urës. Duke e rrotulluar rrugën rreth saj, një rrugë prej 150 metrash të veshur me lule, një urë e artë mbështetur nga një palë duar gjigante.

Ura e Artë u hap për vizitorët në fillim të qershorit, në tërheqjen turistike të Thien Thai Garden. Ura është 1400 metra mbi nivelin e detit, një lartësi që krijon iluzionin e një rrip mëndafshi që fshihet në retë mbi Da Nang.
Sipas The Spaces, skema thuhet se është pjesë e një projekti prej 2 miliardë dollarësh për të tërhequr turistë në zonë. Megjithëse një projektues nuk ka qenë i lidhur me strukturën e realizuar, renditja e skemës është krijuar më parë nga TA Landscape Architecture.

Ura e Artë nuk është e vetme në tipologjinë arkitektonike të objekteve të tepërt. Shembuj të mëtejshëm duke përfshirë rosa gjigante, qen, dhe dinosaurët mund të gjenden në përmbledhjen tonë të risive arkitektonike të çuditshme dhe të mrekullueshme.

Gazeta “Telegraf”