Si të bëni në shtëpi kafe të ftohtë

81
Sigal

Nëse ideja juaj për kafenë e ftohtë është “lerë të ftohet”, oh më lejoni t’ju them se meritoni më shumë se kaq. Kafeja e ftohtë ka një proces specifik ndaj nëse dëshironi ta shijoni gjatë këtyre teksa temperaturat rriten, ndiqni hapat në vijim.

Së pari, mbushni filxhanin/gotën me akull dhe sigurohuni të keni një lugë po aq të gjatë sa filxhani/gota në mënyrë që ta trazoni më mirë.

Si të bëni në shtëpi kafe të ftohtë

Së dyti, hidhni kafenë e përgatitur më parë. Këtu duhet treguar kujdes pasi kafeja duhet të jetë e ngrohtë sa temperatura e dhomës. Pra, NUK duhet të jetë e nxehtë.

Si të bëni në shtëpi kafe të ftohtë

Së treti, shtoni qumështin. Sasia e qumështit në gotë duket edhe nga ngjyra që nis edhe merr kafeja. Nëse e doni me shumë qumësht, prisni sa ngjyra të neutralizohet.

Si të bëni në shtëpi kafe të ftohtë

Së katërti, hidhni sheqerin – nëse e preferoni të ëmbël. Mund të shtoni edhe ëmbëlsues të tjerë. Disa preferojnë karamel.

Si të bëni në shtëpi kafe të ftohtë

Në fund, trazojeni.

Si të bëni në shtëpi kafe të ftohtë