Google krijon fjalorin e hieroglifeve, inteligjenca artificiale përkthen gjuhën e lashtë

285
Sigal

Google ka krijuar një fjalor hieroglifesh që përdor inteligjencën artificiale për të deshifruar imazhe të tekstetve të Egjiptit të lashtë.

Fjalori i ri, i quajtur Fabricius, përdor makineri që mësojnë për tu dhënë ekspertëve një mënyrë të shpejtë të përkthimit të hieroglifeve.

Aplikacioni është gjithashtu në treg edhe për persona që nuk janë ekspertë, por dëshirojnë të mësojnë në një mënyrë argëtuese më shumë rreth gjuhës së lashtë.

Në të mund të shkruash një mesazh dhe më pas ai do të konvertohet në gjuhë hieroglifesh për tu ndarë me të tjerët.