Astronomët publikojnë hartën 3D më të plotë të universit

294
Sigal

Astronomët kanë publikuar hartën më të madhe dhe më të plotë 3D të university që është krijuar ndonjëherë.

Ajo përfshin më shumë se 4 milionë galaksi dhe është rezultati i 2 dekadave kërkim nga një skuadër ndërkombëtare kërkuesish.

Harta ofron një vështrim të saktë në shkallën dhe zgjerimin e university që nga krijimi e më tej.

Will Percival nga University of Waterloo in Ontario, Kanada, i cili është i përfshirë në projekt, thotë se harta tregon historinë e plotë të zgjerimit të universit.