Si ndikon stresi në trupin e njeriut

770
Njeriu përballet çdo ditë me stresin dhe efektet e tij negative.
Stresi mund të ketë efekte të ndryshme në sjelljen, emocionet dhe sjelljet tuaja.
Sidoqoftë, ekzistojnë shumë gjëra si meditimi dhe ushtrimet fizike të cilat njihen si aktivitete që e zvogëlojnë stresin!
Më poshtë, keni disa mënyra se si stresi ndikon në trupin e njeriut:
Truri
Nën stres, muskujt tensionohen, ndërsa kontraksioni i muskujve për një periudhë të zgjatur kohore mund të shkaktojë migrenën, dhimbjen e kokës dhe sëmundje tjera.
Sistemi i tretjes
Diarreja dhe dhimbja e stomakut mund të shkaktohet e gjitha apo të keqësohet nga stresi.
Zemra
Lidhja e saktë mes stresit dhe sulmit të zemrës është ende e paqartë, por dëshmitë e ndryshme thonë se ekziston një lidhje e tillë. Sipas studimeve, personat të cilët kanë punë stresuese janë 23 për qind më të prirë të kenë sulm të zemrës krahasuar me personat të cilët nuk kanë stres në punën e tyre.
Sistemi i imunitetit
Stresi e stimulon sistemin e imunitetit, e kjo mund të jetë avantazh në situatat emergjente. Ky stimulim mund t’ju ndihmojë t’i shëroni plagët dhe t’i shmangni infeksionet. Por në periudhë afatgjate, hormonet e stresit e dobësojnë sistemin e imunitetit dhe kjo ju bën më të prirë të sëmureni.
Sigal