Vra.sja e hidraulikut shqiptar në Greqi, arrestohet një ndër autorët e dyshuar

113
Sigal

Një tjetër person ka rënë në prangat e policisë për vrasjen mizore në kafenenë e Nea Jonisë, ku viktimë mbeti një 39-vjeçar hidraulik shqiptar. Bëhet fjalë për një 23-vjeçar, i cili është një nga shtatë personat ndaj të cilëve ishte lëshuar urdhër-arresti. I riu është paraqitur sot në sigurimin e Kypselit ku është arrestuar.

Shtatë urdhër-arreste për vrasjen e 39-vjeçarit

Kujtojmë se EL.AS pas identifikimit të autorëve ka proceduar me lëshimin e shtatë urdhër-arresteve. Sipas informacioneve, gjashtë urdhër-arrestet kanë të bëjnë me anëtarët e grupit kriminal “L”, ndërsa urdhri i shtatë ka të bëjë me një person të armatosur që ka qenë në shoqërinë e 39-vjeçarit dhe ka marrë pjesë në episod.

Burimet bëjnë të ditur se grupi prej shtatë shqiptarësh është arratisur me një xhip luksoz dhe një mjet tjetër pas të shtënave në kafenenë e Rrugës Kastamonis dhe mbeten të zhdukur. Të gjashtët e grupit “L” mësohet se ndodhen ende në Greqi, ndërsa mendohet se i shtati (nga grupi i hidraulikut fatkeq) është arratisur drejt vendit të tij.

39-vjeçari mund të mos jetë qëlluar aksidentalisht.

Ndërkohë, në bazë të hetimeve, në ngjarjen fatale janë përdorur dy armë, një revole dhe një pistoletë, ndërsa skenari që të shtënat kundër 39-vjeçarit nuk ishin, në fund të fundit, po konsiderohet aksidentale dhe se nuk ishte një humbje e humbur, siç u qarkullua fillimisht, por se ishte shënjestruar qëllimisht, pasi ishte anëtar i kompanisë me të cilën “L” kishte mosmarrëveshje. Pas dhënies së urdhrave, policia ka marrë sërish masa për gjetjen dhe arrestimin e kriminelëve.

Banda “e ashpër” përbëhet nga të paktën tetë anëtarë, me origjinë shqiptare, me të kaluar kriminale “të rëndë” që kontrollojnë një klub të njohur në Sepolia, ndërsa disa prej tyre shfaqen si truproja të disa kurtheve në të gjithë Greqinë.